تحصیل در آمریکا

سالانه 800.000 دانشجوی بین المللی برای تحصیل در آمریکا به این کشور سفر میکنند که این موضوع آمریکا را به عنوان محبوب ترین و معتبرترین مقصد تحصیلی در سرتاسر دنیا تبدیل کرده است. انتخاب تحصیل در آمریکا برای دانشجویان بین المللی  دارای دلایل بیشماری می باشد از جمله :

  • وجود دانشگاه ها و مراکز علمی معتبرتحصیل در آمریکا
  • وجود اساتید مجرب و امکانات تحقیقاتی و پژوهشی در سطح بین المللی
  • کیفیت بالای زندگی
  • موقعیت های شغلی متنوع و فراوان
  • زندگی در یک محیط چند ملیتی و آشنایی با فرهنگ و آداب مختلف

به صورت کلی دانشگاه های آمریکا به دو دسته ایالتی و خصوصی تقسیم می شوند و عمدتاً تحصیل در دانشگاه های ایالتی بسیار ارزانتر از دانشگاه های خصوصی می باشد ولی میزان پذیرش دانشجوی بین المللی در این مراکز محدود تر می باشد. سیستم دانشگاهی آمریکا بسیار پیشرفته است و کشورهای زیادی از آمریکا برای سیستم تحصیلی خود الگوبرداری می کنند. بیش از 3500 دانشگاه در آمریکا فعالیت می کنند و در رنکینگ QS بیش از هر کشور دیگری دانشگاه های آمریکا حضور دارند.

مقاطع تحصیلی در آمریکا شامل مقطع کارشناسی ( 3 تا 4 ساله ) مقطع کارشناسی ارشد ( 1 تا 2 ساله ) و دکترا ( 3تا 4 ساله ) می باشد و سال تحصیلی دارای 2 ترم است که از ماه سپتامبر تا ماه می ادامه دارد. برای اخذ پذیرش و ارسال مدارک برای ورودی شهریور ( سپتامبر ) تا پایان خرداد و برای ورودی بهمن ( ژانویه – فوریه ) تا پایان مهر هر سال می توان اقدام کرد. توصیه می شود با توجه به در نظر گرفتن پروسه اخذ ویزا که بعضاً زمانبر می باشد در زمان مناسب و تا 6 ماه زودتر اقدام نمایید.

برای تحصیل در آمریکا چندین نوع ویزا وجود دارد که عبارتند از:

  • ویزای Type F برای تحصیل در دانشگاه ها، دوره زبان انگلیسی و مدارس خصوصی
  • ویزای Type M برای تحصیل در هنرستانها
  • ویزای Type B برای گردشگری و تحصیل در دوره های کمتر از 18 ساعت در هفته

مدارک مورد نیاز برای ویزای دانشجویی آمریکا

  • فرم I-20A-B
  • فرم I-20 از SEVIS
  • فرم I-20 امضا شده توسط دانشگاه مربوطه
  • پاسپورت
  • رسید پرداخت هزینه ویزا
  • مدارک تحصیلی و ریز نمرات به همراه ترجمه رسمی
  • تاییدیه تمکن مالی

در نظر داشته باشید سفارت خانه های آمریکا 4 ماه قبل از تاریخ ثبت نام دانشگاه های آمریکا اقدام به صدور ویزا می کنند و درخواستهایی که قبل از این 4 ماه ارسال شود تا زمان صدور ویزا در نزد سفارت باقی می ماند.