مهاجرت به نیوزیلند از طریق تخصص

یکی از رایج ترین انواع مهاجرت به نیوزیلند از طریق تخصص می باشد که Skilled Migrant Category نامیده می شود و شامل اقامت موقت یا دائم می شود. افرادی که دارای شرایط عمومی اولیه باشند و بتوانند از جدول امتیازبندی تعیین شده، حداقل 100 امتیاز به بالا کسب کنند می توانند وارد صف انتظار متقاضیان (Candidates Pool) شده و بر اساس اولویت امتیازها، اجازه مهاجرت به نیوزیلند را دریافت کنند.

شرایط عمومی برای متقاضیان مهاجرت به نیوزیلند از طریق تخصص عبارتند از:مهاجرت به نیوزیلند از طریق تخصص

  • سن 18 تا 55 سال
  • مدرک آیلتس با نمره 6.5 به بالا
  • عدم سوء سابقه و پیشینه کیفری
  • دارای تجربه تحصیلی و شغلی مرتبط

 

افرادی که از طریق تخصص وارد کشور نیوزیلند می شوند در صورتی که دارای پیشنهاد کاری رسمی باشند از بدو ورود، اقامت موقت دریافت می کنند و در صورتی که به مدت 2 سال در نیوزیلند مشغول به کار و زندگی باشند می توانند برای اقامت دائم اقدام نمایند و در نهایت پس از 5 سال اقامت در نیوزیلند درخواست دریافت پاسپورت نیوزیلندی (Citizenship) ارائه کنند.

همچنین افرادی که در هنگام ورود به نیوزیلند دارای پیشنهاد کار رسمی نباشند ولی از طریق کسب 100 امتیاز به بالا توانسته باشند اجازه مهاجرت به نیوزیلند را دریافت کنند، به مدت 9 ماه فرصت دارند تا با پیدا کردن یک موقعیت شغلی و استخدام در آن، ویزای موقت خود را به ویزای دائم تبدیل کنند.

جدول امتیاز بندی مهاجرت به نیوزیلند از طریق تخصص به شرح زیر است:

امتیاز شغل

اشتغال به کار در نیوزیلند به مدت ۱۲ ماه یا بیشتر

60 امتیاز

پیشنهاد کار از نیوزیلند یا اشتغال به کار کمتر از ۱۲ ماه

50 امتیاز

امتیاز اضافی 

کار در زمینه های رو به رشد *

10 امتیاز

کار در زمینه رشته های long term

10 امتیاز

کار در منطقه بیرون آکلند (بزرکترین شهر نیوزیلند)

10 امتیاز

پیشنهاد کاری یا استخدام همسر

20 امتیاز

سابقه کار

2 سال

10 امتیاز

4 سال

15 امتیاز

6 سال

20 امتیاز

8 سال

25 امتیاز

10 سال

30 امتیاز

امتیاز اضافی (Bonus) سابقه کار در نیوزیلند

1 سال

5 امتیاز

2 سال

10 امتیاز

3 سال یا بیشتر

15 امتیاز

امتیاز اضافی (Bonus) سابقه کار در زمینه های رو به رشد *

2 تا 5 سال

10 امتیاز

6 سال یا بیشتر

15 امتیاز

امتیاز اضافی (Bonus) سابقه کار در زمینه رشته های مورد نیاز (Long term)

2 تا 5 سال

10 امتیاز

6 سال یا بیشتر

15 امتیاز

تحصیلات

کارشناسی

50 امتیاز

کارشناسی ارشد

55 امتیاز

امتیاز اضافی (Bonus) تحصیلات

تحصیلات همسر

20 امتیاز

دوسال تحصیل پیوسته در نیوزیلند

5 امتیاز

تحصیل در نیوزیلند (کارشناسی، …)

5 امتیاز

تحصیلات کارشناسی ارشد و دکترا در نیوزیلند

10 امتیاز

تحصیلات در زمینه های رو به رشد*

10 امتیاز

تحصیلات در رشته های مورد نیاز (Long term)

10 امتیاز

امتیاز خویشاوندی

خویشاوند نزدیک در نیوزیلند

10 امتیاز

امتیاز سن

۲۰-۲۹ سال

30 امتیاز

۳۰-۳۹ سال

25 امتیاز

۴۰-۴۴ سال

20 امتیاز

۴۵-۴۹ سال

10 امتیاز

۵۰-۵۵ سال

5 امتیاز

روال انتخاب متقاضیان در دو مرحله انجام می شود:

مرحله اول Pre-assessment نام دارد و در طی آن درخواست متقاضیانی که با تکمیل فرم ارزیابی Expression of Interest (یا EOI) در وبسایت مربوطه ثبت نام کرده اند بررسی می شود و این موضوع که آیا قابلیت مهاجرت به نیوزیلند را دارند یا خیر به اطلاع آنها می رسد. در این مرحله افرادی که از جدول فوق حداقل 100 امتیاز یا بیشتر کسب کنند وارد Candidates Pool می شوند. سپس هر دو هفته یک بار پس از بررسی لیست انتظار، در ابتدا افرادی که دارای امتیاز 140 به بالا باشند و سپس در صورت عدم تکمیل ظرفیت مشخص شده، افرادی که دارای پیشنهاد کار رسمی هستند برای مرحله دوم انتخاب می شوند و در صورتی که تعداد واجد شرایط به حدنصاب لازم نرسد برای تکمیل ظرفیت آن دوره، از میان متقاضیانی که امتیاز 100 تا 140 دریافت کرده اند به ترتیب اولویت امتیاز بیشتر برای مرحله دوم انتخاب می شوند.

نکته: افرادی که در مرحله اول انتخاب نشوند در لیست انتظار باقی می مانند تا در دورهای بعدی انتخاب متقاضیان، درخواست آنها بررسی شود.

مرحله دوم Full Assessment نام دارد و در طی آن افرادی که در مرحله اول قبول شده اند در این مرحله باید مدارک خود شامل ترجمه رسمی مدارک تحصیلی و حرفه ای، مدرک زبان آیلتس، مدرک تایید سلامت پزشکی (صادر شده از سوی پزشکان مورد تایید دولت نیوزیلند در ایران)، ترجمه گواهی عدم سوء پیشینه، کپی پاسپورت و دیگر مدارک در صورت نیاز را به همراه هزینه های لازم برای صدور ویزا به سازمان مربوطه ارسال نمایند. در نهایت با تصمیم سازمان مهاجرت نیوزیلند و در صورت موافقت، ویزای اقامت دائم Permanent Residence یا اقامت موقت Work to Residence برای متقاضی صادر می شود.