مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری

بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک جهانی در سال 2013 از نظر سهولت شرایط راه اندازی یک تجارت، کشور استرالیا در رتبه دوم قرار دارد و در حال حاضر بیش از 18000 شرکت خارجی در کشور استرالیا مشغول به فعالیت تجاری می باشند که این آمار بیانگر شرایط ایده آل برای مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری می باشد.

مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاریمهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری را می توان از سریع ترین روشهای مهاجرتی برای سرمایه گذاران و مدیران صاحب تجارت دانست که امکان اخذ اقامت دائم را برای متقاضی و افراد خانواده وی فراهم می آورد ولی این نوع مهاجرت از نظر اداری دارای شرایط پیچیده ای می باشد که به مشورت با افراد متخصص در این زمینه نیاز دارد.

به صورت کلی مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری دارای ویزاهای متفاوتی می باشد که در این قسمت رایج ترین آنها را معرفی خواهیم کرد:

ویزای اقامت دائم – زیرگروه 132

برای مدیران و مالکان شرکتهای بزرگ با توانایی مالی بالا که خواهان مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری هستند ویزای 132 می تواند گزینه مناسبی یاشد. تحت این ویزا متقاضی متعهد می شود پس از دریافت ویزا یک و نیم میلیون دلار استرالیا را وارد این کشور کرده و در تجارتی سرمایه گذاری کند. از مزایای ویژه این ویزا امکان دریافت اقامت دائم استرالیا برای متقاضی و خانواده او از ابتدای کار می باشد. برای دریافت ویزای 132 متقاضی ابتدا باید از یکی از ایالتهای استرالیا اسپانسرشیپ دریافت نماید سپس دارایی خود را با اختیار کامل در آن ایالت در تجارت دلخواه خود سرمایه گذاری نماید.

شرایط دریافت ویزای 132

  • متقاضی زیر 55 سال باشد.
  • دارایی متقاضی و یا همسر وی در تجارت قانونی و کسب و کار در 2 سال از 4 سال اخیر به ارزش 400.000 دلار باشد.
  • ارزش دارایی های فرد یا همسر وی به ارزش یک و نیم میلیون دلار و قابل انتقال به استرالیا باشد.
  • گردش مالی متقاضی در یک یا چند تجارت در 2 سال از 4 سال اخیر حداقل 3 میلیون دلار باشد.
  • ارائه مدرک مبنی بر مدیریت کارآمد تجارت و کسب و کار در ایران

همچنین متقاضی دارای یکی از شرایط زیر باشد:

  1. مالکیت 51 درصدی از یک تجارت با درآمد زیر 400.000 دلار در سال
  2. مالکیت 30 درصدی از یک تجارت با درآمد بالای 400.000 دلار در سال
  3. مالکیت 10 درصدی از یک شرکت با سهامی عام

ویزای اقامت موقت – زیرگروه 188

مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری با استفاده از ویزای 188 به این صورت می باشد که در ابتدا و پس از احراز شرایط اولیه لازم متقاضی ویزای موقت 4 ساله دریافت می کند و پس از ورود به استرالیا تا 4 سال فرصت دارد سرمایه خود را وارد استرالیا کند و یک تجارت را در استان مورد نظر راه اندازی کند و پس از 4 سال اقامت دائم دریافت می کند.

برای دریافت ویزای 188 متقاضی ابتدا باید از طریق سیستم Skill Select اقدام نماید و پس از کسب 65 امتیاز و همچنین اخذ اسپانسرشیپ از یکی از ایالتهای استرالیا و مدرک تایید از سازمان مهاجرت استرالیا می تواند فرآیند مهاجرت خود را آغاز کند.

دریافت ویزای 188 از سه طریق امکان پذیر می باشد که شرایط هر کدام عبارتند از:

کارآفرینی و نوآوری در کسب و کار

  • سن متقاضی زیر 55 سال باشد. ( برخی ایالت ها ممکن است بالای 55 سال نیز بپذیرند )
  • دارایی متقاضی در تجارت و کسب و کار در 2 سال از 4 سال اخیر به ارزش حداقل 500.000 دلار باشد.
  • ارزش دارایی های متقاضی یا همسر وی حداقل 800.000 دلار باشد که این سرمایه می تواند شامل ملک، ماشین، زمین و غیره باشد.
  • گردش مالی متقاضی در 2 سال از 4 سال اخیر حداقل به میزان 500.000 دلار باشد.
  • متقاضی باید 65 امتیاز از جدول امتیاز بندی سرمایه گذاری دریافت کند.

سرمایه گذاری

  • سن متقاضی زیر 55 سال باشد. ( برخی ایالت ها ممکن است بالای 55 سال نیز بپذیرند )
  • متقاضی و همسر وی باید در 2 سال از 4 سال اخیر دارای 2.225.000 دلار سرمایه باشند.
  • متقاضی باید متعهد شود که به مبلغ یک و نیم میلیون دلار در استرالیا سرمایه گذاری کند و این مبلغ را ظرف 4 سال وارد استرالیا کند.
  • متقاضی باید دارای مالکیت 10 درصد از از یک تجارت و یا سابقه مدیریت به مدت 1 سال در یک تجارت با ارزش یک و نیم میلیون دلار را داشته باشد.
  • متقاضی باید دارای سوابق موفق در تجارت و مدیریت باشد.
  • متقاضی مایل به اقامت به مدت 2 سال در ایالتی باشد که از آن اسپانسرشیپ دریافت کرده است.
  • در این نوع ویزا گردش مالی مطرح نمی باشد.
  • متقاضی باید 65 امتیاز از جدول امتیاز بندی سرمایه گذاری دریافت کند.

سرمایه گذاری ویژه

  • متقاضی و همسر وی دارای حداقل 5 میلیون دلار سرمایه قابل انتقال به استرالیا باشد.
  • متقاضی باید متعهد شود به میزان 5 میلیون دلار و به مدت 4 سال در یکی از ایالت های استرالیا سرمایه گذاری کند که این مبلغ به دولت داده نمی شود و در اختیار فرد خواهد بود.
  • برای این نوع ویزا نیاز به گردش مالی نمی باشد.
  • برای این نوع ویزا نیاز به کسب امتیاز از سیستم امتیازدهی نمی باشد.
  • برای این نوع ویزا نیاز به نمره زبان نمی باشد و در صورت عدم داشتن سطح لازم زبان انگلیسی، هزینه ای بابت 510 ساعت کلاس زبان به دولت پرداخت شود.

ویزای اقامت دائم – زیر گروه 888

ویزای 888 را می توان مرحله دوم ویزاهای موقت مانند ویزای 188 ، ویزای 444 و یا ویزای 457 دانست و افرادی که دارای این ویزاها باشند پس از سپری شدن مدت اقامت موقت و احراز شرایط لازم میتوانند ویزای خود را به ویزای 888 که اقامت دائم می باشد تغییر دهند. ویزای 888 نیز مانند ویزای 188 دارای سه زیر گروه کارآفرینی، سرمایه گذاری و سرمایه گذاری ویژه می باشد.

شرایط تبدیل ویزای 188 به ویزای 888

برای ویزای کارآفرینی

  • 2 سال اقامت در استرالیا
  • ارائه مدرک BAS برای مدت 2 سال فعالیت تجاری
  • گردش مالی حداقل 300.000 دلار در 12 ماه قبل از درخواست برای ویزای 888
  • اثبات سابقه مدیریت در تجارت مربوطه
  • دارا بودن 51 درصد سهام از یک تجارت با گردش مالی کمتر از 400.000 دلار
  • دارا بودن 30 درصد سهام از یک تجارت با گردش مالی بیشتر از 400.000 دلار
  • داشتن یک تجارت به ارزش حداقل 200.000 دلار یا دارایی شخصی به ارزش 600.000 دلار
  • استخدام 2 نفر به صورت تمام وقت

برای ویزای سرمایه گذاری

برای تبدیل این نوع ویزا متقاضی باید حداقل 2 سال از 4 سال قبل از درخواست برای ویزای 188 در استرالیا اقامت داشته باشد. همچنین به مدت 4 سال در ایالت اسپانسرشونده سرمایه گذاری کرده باشد و دارای سابقه خوب در رابطه با قوانین کاری و مالیات باشد. در نهایت متعهد به ادامه سرمایه گذاری در استرالیا شود.

برای ویزای سرمایه گذاری ویژه

برای تبدیل این ویزا باید حداقل 4 سال از تاریخ اخذ ویزای 188 در استرالیا اقامت داشته باشد به صورتی که در سال حداقل 40 روز را در خاک استرالیا باشند ( 160 روز در 4 سال ) همچنین به مدت 4 سال در ایالت اسپانسرشونده سرمایه گذاری کرده باشد و دارای سابقه خوب در رابطه با قوانین کاری و مالیات باشد. در نهایت متعهد به ادامه سرمایه گذاری در استرالیا شود.

جدول امتیاز بندی مهاجرتی

فاکتورهای امتیازی توضیحات امتیاز
سن 18 تا 24 سال 20
25 تا 32 سال 30
33 تا 39 سال 25
40 تا 44 سال 20
45 تا 54 سال 15
بالاتر از 55 سال 0
توانایی زبان انگلیسی انگلیسی مورد نیاز جهت کار: آیلتس 5 در هر چهار مهارت مکالمه، خواندن، شنیدار و نوشتار 5
انگلیسی حرفه ای: آیلتس 7 یا نمره ب در OET در هر چهار مهارت مکالمه، خواندن، شنیدار و نوشتار 10
تحصیلات گواهینامه حرفه ای از استرالیا، مدرک دیپلم یا لیسانس از یک موسسه آموزشی در استرالیا؛ یاتحصیلات لیسانس مورد تأیید یک موسسه آموزشی معتبر 5
مدرک لیسانس در کسب و کار، علوم فنی یا تکنولوژی از یک موسسه استرالیایی؛ یا تحصیلات لیسانس از یک موسسه آموزشی معتبر 10
حمایت ویژه در صورتی که ایالت یا منطقه ای که اسپانسر شما می شود کسب و کار شما را منحصر به فرد و به نفع آن ایالت یا منطقه تشخیص دهد 10
داراییهای مالی دارایی های خالص شخصی و کسب و کار شما، همسر شما و یا مجموع دارایی های شما و همسرتان در هر یک از دو سال گذشته:
800000 دلار استرالیا 5
1.3 میلیون دلار استرالیا 15
 1.8 میلیون دلار استرالیا 25
2.25 میلیون دلار استرالیا 35
گردش مالی کسب و کار حداقل گردش مالی سالانه کسب و کار شما در دو سال از چهار سال مالی گذشته:
500000 دلار استرالیا 5
1 میلیون دلار استرالیا 15
1.5 میلیون دلار استرالیا 25
2 میلیون دلار استرالیا 35
سابقه تجاری سابقه داشتن یک یا چند کسب و کار قبل از اقدام به اخذ این ویزا:
چهار سال در پنج سال گذشته 10
7 سال در 8 سال گذشته 15
سابقه سرمایه گذاری سرمایه گذاری حداقل 100000 دلار استرالیا در:
حداقل 4 سال قبل دریافت دعوتنامه جهت درخواست ویزا 10
حداقل 7 سال قبل دریافت دعوتنامه جهت درخواست ویزا 15
مدارک نوآوری در کسب و کار مدرک امتیازنامه های یا علائم ثبت شده 15
مدرک مربوط به علائم تجاری ثبت شده 10
مدرک مربوطه به توافق نامه های مشارکت رسمی 5
مدرک مربوط به صادرات کالا 15
مدرک مربوط به سود مالکیت در کسب و کار با رشد سریع 10
مدرک مربوط به رسید واگذاری یا سرمایه گذاری اولیه در ایجاد کسب و کار 10